Esbjerg Musikforening

KONCERTSAL


Esbjerg Musikforenings koncerter afholdes alle i koncertsalen på Syddansk Musikkonservatorium, Esbjerg med indgang fra H. C. Ørstedsgade.

Bygningen er opført i 1907 og rummede Esbjergs første elektricitetsværk. I 1990’erne, da hele el-produktionen blev flyttet til Vestkraft på havnen, kastede rektor Aksel Momme sin kærlighed på det gamle elværk, og det lykkedes ham at få staten til at købe bygningerne og bekoste den omfattende ombygning. Det endte med at blive en moderne, velindrettet undervisningsinstitution med det bedste udstyr.

Den gamle turbinehal med det fantastiske tøndehvælvede loft, der fra starten var forsynet med kassetter med stukrosetter, blev indrettet til koncertsal med plads til 200 tilhørere.
Et par år efter ibrugtagningen af salen, blev den forsynet med et vidunderligt orgel bygget af Marcussen & Søn i Aabenraa.

Da først orglet var på plads var akustikken perfekt, således at Esbjerg Musikforening kan afholde sine koncerter i landets måske bedste og smukkeste koncertsal.Under tøndehvælvet langs sidevæggene har maleren Hans Tyrrestrup udført en række malerier, der fuldender koncertsalen.
Vis stort kort